Lisa Nordén klar för VM i landsväg

/

Triathletstjärnan Lisa Nordén representerar svenska landslaget i cykel vid VM i Yorkshire, Storbritannien som startar den 22 september.

Lisa Nordén har gått från klarhet till klarhet som cyklist det senaste två åren och efter sommarens dubbla SM-guld i linje- och tempo var Lisa Nordén ett självklart val. Det säger Lucas Persson, Sveriges förbundskaptenen i landsvägscykel som på måndagen presenterade det svenska VM-laget.

– Hon har dominerat tempo senaste åren och har kört ifrån Emilia Fahlin som har högst kapacitet i svenska landslaget. Därför ska det bli spännande att se vad Lisa Nordén kan gå för i ett VM, säger Lucas Persson.

Lisa Nordén är jättetaggad inför landslagsuppdraget och siktar på OS-kval.

– Lisa hoppas på att köra ett så bra tempolopp som möjligt och målet är att kvala till OS. För att klara det måste hon vara minst topp 15 enligt UCI:s regler och 8:a enligt SOK:s regelverk, säger Lucas Persson.

Hanna Nilsson är linjeloppets starka kort och Lisa Nordén kör det 150 kilometer långa linjeloppet som hjälpryttare tillsammans med Sara Penton och Clara Lundmark.

Stark är också Tobias Ludvigsson som just nu kör Vuelta Espana. Han har visat fin form och var med i en utbrytning som höll hem på etapp 8 och blev 8:a på etappen, säger Lucas Persson.

VM i Yorkshire körs 22 – 29 september.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående artikel

Marknadens mest avancerade inomhuscykel

Nästa artikel

Fina prestationer trots regnkaos

Senaste i Landsväg

Resultat v.27

Landsväg Tour of Estonia (HE/U23), Tallinn/Tartu, 23-25 maj (landslagsuppdrag) Emil Lindgren (CK Hymer)