Båstad Bikeweek

////

– En cykelfest för elit, motionär och publik


När landsvägs-SM 2018 går av stapeln kommer ett hundratal svenska guldmedaljörer att koras 
i Båstad. Svenska Cykelförbundet slår för första gången på många år ihop alla mästerskapstävlingar i landsväg (linje och tempo) och skapar ett stort SM för alla tävlingsklasser. Under samma vecka, den 18-24 juni arrangeras motionslopp, guidade turer och kringevents – allt under flaggen Båstad Bike Week.

   Alla lopp och aktiviteter kommer att arrangeras inom ramen av Båstad Bike Week där man nu samlar både SM-tävlingar, motionslopp, guidade turer och diverse kringevent. Cykelveckan i Båstad blir ett unikt samarbete mellan Svenska Cykelförbundet, Cykelklubben Bure, Båstad Bike Week, Båstad Turism och Näringsliv och Event in Skåne.

   – Det blir en cykelvecka för såväl elitcyklisten, motionscyklisten och den nyfikna. Vi ser fram emot en härlig vecka där vi lyfter cykelsporten i Sverige, säger Leif Karlsson, tillträdande generalsekreterare på Svenska Cykelförbundet.

   SM-loppen kommer att arrangeras av Cykelklubben Bure, en av Sveriges äldsta cykelföreningar.
   – Vår klubb är stolt över att få arrangera dessa SM-tävlingar i landsväg, det kommer att bli tuffa tävlingar i vackra omgivningar. Det skall bli extra roligt att få bjuda på en tävlingsvecka med alla klasser samt en mängd andra cykelaktiviteter under veckan, det här kommer att bli en riktig cykelfest säger Mikael Jersby, ordförande CK Bure. Motionslopp på landsväg och mountainbike, guidade turer samt kringevent under veckan arrangeras av Båstad Bike Week.
   – Vår ambition är att skapa attraktiva aktiviteter för både motions-cyklister och besökare/publik, bland annat kommer våra motions-lopp på landsväg dvs linje- och tempolopp samt en landsvägsstafett, köras på respektive SM-banor berättar Morten Sellaeg projektledare för Båstad BikeWeek.

   Båstad har redan idag många cyklister som kommer för att träna på de kuperade och lågt trafikerade landsvägarna uppe på Hallandsåsen. Vi är väldigt glada över att stå som värd för denna storsatsning hos Svenska Cykelförbundet, berättar Karin Bengtsson, Vd på Båstad Turism och Näringsliv. Det innebär också att vi måste vässa till oss ytterligare vilket är det positiva med event. Vi arbetar för att bli en av de bästa destinationerna för en aktiv livsstil och därför är det extra roligt att få stå som värd för detta cykelarrangemang.

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.106″ src=”http://www.magasinetcykel.se/wp-content/uploads/2018/03/MagCykel_980x250_AD.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_image _builder_version=”3.0.106″ src=”http://www.magasinetcykel.se/wp-content/uploads/2018/03/MagCykel_250x125_AD.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][et_pb_image _builder_version=”3.0.106″ src=”http://www.magasinetcykel.se/wp-content/uploads/2018/03/MagCykel_250x250_AD.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående artikel

Can Introverts Successfully Travel Solo?

Nästa artikel

Navigera rätt med Karoo

Senaste i Landsväg

Resultat v.27

Landsväg Tour of Estonia (HE/U23), Tallinn/Tartu, 23-25 maj (landslagsuppdrag) Emil Lindgren (CK Hymer)