485 mil genom sveriges alla landskap

- Linda har tagit sig 485 mil genom sveriges alla landskap - till fots, på cykel och med kajak!

/

Lördagen den 1a juni startade Linda Åkerberg sin nära 500 mil långa resa genom Sverige. Torsdagen den 3e oktober stod hon vid sitt mål, Treriksröset!

Resan började vid Smygehuk i Skåne, Sveriges sydligaste punkt. Därifrån har Linda, helt för egen maskin, tagit sig uppåt landet till den nordligaste punkten Treriksröset. Längs vägen har hon dessutom passerat samtliga 25 landskap.

Kustvägen på Ölandsleden, en otroligt fin cykelsträcka. Foto: Linda Åkerberg

Det har varit en unik resa, då liknande långresor som tidigare gjorts endast fokuserat på söder till norr, eller vice versa. Denna resan täcker även in samtliga landskap. Oss veterligen är Linda den första som tagit sig igenom vårt land på detta sätt, helt utan motordrivna fordon! Detta har bla inneburit att hon fått paddla kajak både mellan fastlandet och Öland och därefter vidare till Gotland.

Tack vare tuffare väder, avslutades resan med en oplanerad cykeltur genom Nordnorge. Foto: Linda Åkerberg

Men med bara fyra dagar kvar på resan, höll den på att få ett plötsligt slut då en större mängd oväntad nederbörd föll över de nordliga bergen. 
– Det snöade 3 dagar i sträck och redan tidigt den andra dagen blev jag varnad att inte gå över de återstående bergen. Jag trodde först att jag skulle behöva bryta, men fick hjälp att låna en cykel och kunde på så sätt ta mig runt bergen på ett säkrare sätt. Är det något jag lärt mig under det här äventyret är det att vara öppen för förändringar och inte se hinder som något negativt. När en dörr stängs, öppnas en annan. Tack vare vädret fick jag istället se bergen ifrån dalen och addera både Nordnorge och Finland till min resa! säger Linda Åkerberg.

Syftet med resan har varit att undersöka och lyfta fram den Svenska naturen och dess möjligheter till äventyr, men kanske framförallt – visa på att det finns alternativ till långa flygresor.


Lindas kanaler:
Instagram: @wildernessstories
Blogg: Wilderness-Stories.com
Facebook: Wilderness Stories
YouTube: Wilderness Stories

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående artikel

Lamino blir en cykel

Nästa artikel

Spektakulärt i Kina

Senaste i Nyheter

Spektakulärt i Kina

Den här veckan inleds VM i cykeltrial i fjortonmiljonersstaden Chengdu, i sydvästra Kina.  Sverige representeras