Emil Lindgren och Jenny Rissveds svenska mästare XCO 2018

//

Under lördagen avgjordes svenska mästerskapen i XCO på Frösön i Östersund. Publiken hade samlats i massor för att se Sverigeeliten i XCO göra upp om SM-medaljerna.Strålande sol och tort underlaget bjöd in till en snabb tävling.

I herrelit sattes ett högt tempo redan från start med Emil Lindgren, Serneke Allebike CK och Matthias Wengelin, Länna sport CK i täten. Duon i spetsen blev tyvärr en solo en bit in i loppet när Matthias tyvärr var tvungen att släppa. Men någon som hittade tempot och fyllde luckan som Matthias hade lämnat var Kvänums IF, Gustav Larsson. Emil och Gustav bytte position med varandra några gånger under loppet innan Emil la i ännu en växel innan sista varvet och kunde öppna upp en ledning på tio sekunder. Luckan kunde Emil behålla på sista varvet och korsade mållinjen som svensk mästare ännu en gång. Silvret gick till Gustav Larsson och tredjeplatsen knep klubbkamraten till Emil, Michael Olsson, Serneke Allebike CK.

– Jag har haft en fantastiks dag i sadeln och det betyder otroligt mycket, jag värdesätter mästartröjan otroligt mycket, säger Emil Lindgren efter vinsten.

Jenny Rissveds mot en överlägsen seger i sin comeback. Foto: Niklas Wallner

I damelit fick vi se Jenny Rissveds tillbaka i tävlingssammanhang efter ett års uppehåll, och hon fortsatte där hon avslutade. Hon gick upp i ledningen redan under första varvet och började öppna upp en lucka till tvåan och trean. Under sista varvet hade hon utökat ledningen till nästan en minut och därmed säkrat guldet. Andraplatsen knep Linn Gustafzzon, Team KBK Bikes CK, tredjeplatsen gick till U23an Alina Johansson, Mjölby CK.

– Det är skitkul att vara tillbaka, vi får se vad som händer här näst men det är kul att vara tillbaka, säger Jenny Rissveds efter vinsten.

Starten i herrar elit. Foto: Niklas Wallner


Resultat: 

Herrelit:

1a Emil Lindgren, Serneke Allebike CK
2a Gustaf Larsson, Kvänums IF
3a Michael Olsson, Serneke Allebike CK

Damelit:
1a Jenny Rissveds, Falu CK
2a Linn Gustafzzon, Team KBK Bikes CK
3a. Alina Johansson, Mjölby CK

Herrjunior:
1a. Vilgot Lindh, Härnösands CK
2a. Hugo Eliasson, Varbergs mountain bike Club
3a. Albin Pettersson, IK hakarpspojkarna

Damjunior:
1a. Saga Molin, Varbergs mountain bike Club
2a. Ida Danielsson, Team Ormsalva Athletic
3a. Ella Holmegård, Mölndals CK

kompletta resultatlistor hittar du här.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående artikel

Rissveds i sensationell livesänd comeback

Nästa artikel

Öppnar Elcykelfabrik i Gdansk

Senaste i MTB