LAZER återkallar cykelhjälmar

/

LAZER Sport NV har upptäckt att cykelhjälmarna BLADE, MAGMA, ELLE och JADE, som, sålts sedan januari 2015, i vissa fall inte klarar slagprov enligt CE-standarderna. Till följd av detta kan remfästet, i sällsynta fall, lossna från hjälmen vid en kollision. Det gäller berörda CE-hjälmar i alla storlekar.

”Fram till idag känner vi inte till några rapporter om incidenter och vi anser att säkerhetsrisken är mycket låg. Men då vissa produkter inte uppfyller CE-standarder, har vi beslutat att frivilligt återkalla berörda hjälmar i länder där slagprovet är ett obligatoriskt krav”, meddelar LAZER.

För att ta reda på om återkallelsen gäller just din modell, besök www.lazersport.com för mer information eller kontakta din lokala LAZER-återförsäljare för att få din hjälm kontrollerad. Om din modell berörs byts hjälmen ut kostnadsfritt.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående artikel

Emilia Fahlin fyra på VM!

Nästa artikel

Årets Postcyklister 2018 - Lucas Eriksson och Emilia Fahlin

Senaste i Nyheter

Spektakulärt i Kina

Den här veckan inleds VM i cykeltrial i fjortonmiljonersstaden Chengdu, i sydvästra Kina.  Sverige representeras