Årets Postcyklister 2018 – Lucas Eriksson och Emilia Fahlin

/

Svenska mästaren på landsväg Lucas Eriksson och VM-fyran Emilia Fahlin utnämns till årets Postcyklist 2018. Priset delades ut i Slite, Gotland under Svenska Cykelförbundets årliga landslags- och utvecklingsläger.

Lucas Eriksson, Motala AIF röstades fram som Årets Postyklist herr. Han har verkligen visat på en bra nivå under 2018 och tog en fin 5:e plats på EM linjeloppet i tjeckiska ZLIN och SM-guld i herrarnas linjelopp i Båstad.
– Jättekul, säsongen har överlag varit bra men jag tar väl med mig SM-guldet och femte platsen på EM som det jag är mest nöjd med, säger Lucas Eriksson, Motala AIF.

Med hela 40% av rösterna blev det Emilia Fahlin som tog hem Årets Postcyklist på damsidan. Hon visade redan i våras att hon var att räkna med under 2018. Årets första seger kom i Tjeckien där hon vann etapploppet Gracia Orlova Tour. Hon fortsatte med att bli svensk mästare i linjelopp och avslutade sedan säsongen med en fjärdeplats på VM.
– Jag har faktist haft riktigt riktigt kul de här senaste åren och jag tror det har visat sig både på träningar och tävlingar, säger Emilia Fahlin, Örebrocyklisterna.

Årets Postcyklist är ett årligt stipendium som delas ut till en dam- och herrcyklist för framstående prestationer inom cykelsporten. Priset (tidigare Postryttaren), instiftades 1983 och delas idag ut av PostNord, huvudsponsor till Svenska Cykelförbundet.
Inom varje gren nomineras elitcyklister som under året har tävlat i landslaget och nått internationella framgångar. Genom webbomröstning utses två vinnare som får utmärkelsen Årets Postcyklist 2018.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående artikel

LAZER återkallar cykelhjälmar

Nästa artikel

Året-runt-cykling med Skillbike

Senaste i Nyheter

Spektakulärt i Kina

Den här veckan inleds VM i cykeltrial i fjortonmiljonersstaden Chengdu, i sydvästra Kina.  Sverige representeras