Åre i sommar?

//

Kargt kalfjäll, uråldrig fjällbjörk och vindlande skogsstigar. Cyklingens passage över och genom alla möjliga underlag tillsammans med en max fallhöjd på 853 meter gör Åreskutan och Åre Bike Park till en av Europas absoluta favoriter för downhillcykling. Men packa med XC-, landsvägs-, barn- och elcykeln också. Det finns garanterat mer att upptäcka än berget.

   Sedan Åre Bike Park öppnade 2004 har den rankats på flertalet topp tio-placeringar i internationell cykelmedia över världens bästa cykelparker. Den har filmats, fotats och bloggats om i alla möjliga format och det är framförallt variationen i cyklingen, med kargt kalfjäll, steniga stigar, rötter, snabba singletracks, maskinbyggda leder, naturlig old-school downhill och snabb axess med liftarna som är utmärkande. Med sina 34 leder vilka ger 50 kilometer möjlig cykling och hela 853 fallhöjdsmeter är man ohotade som Skandinaviens största cykelpark.

   Men det är inte bara downhillcyklingen som sticker ut. Crosscountryn över stock och sten går inte heller av för hackor. Speciellt inte om man adderar alla tillgängliga höjdmetrar. Varva därför DH-äventyren med långa sköna pass på stigar och leder i lite lägre fart. Cykla ut och upptäck skogarna och fjällen runt Åre.

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående artikel

Nybygge

Nästa artikel

Studera cykel i Eksjö

Senaste i MTB