Marknadens mest avancerade inomhuscykel

Wahoo lanserar marknadens mest avancerade inomhuscykel - KICKR BIKE

/

Wahoo Fitness, lanserar den smarta inomhuscykeln KICKR BIKE. En maskin designad för en hög cykelkänsla, som har flertalet anslutningar och maximal anpassning för cyklister som efterfrågar utrustning av högsta klass och som vill ha en kompromisslös lösning när det gäller året-runt-träning.

– Under de senaste fem åren har vi sett en otrolig ökning av inomhuscykling och försäljningen av KICKR Smart Trainers, säger Mike Saturnia, VD för Wahoo Fitness. 
– Under den här tiden har vi byggt det bästa ekosystemet med anslutna inomhuscykelprodukter. KICKR BIKE representerar nästa generation smart inomhusträning och levererar den mest kompletta, oöverträffade cykelupplevelsen i sin klass. Det är den ultimata produkten för kräsna, statistikdrivna idrottare som är söker en funktionsrik, responsiv inomhuscykel av toppkvalité som den nya hörnstenen i deras träning.

KICKR BIKE kombinerar KICKR trainers känsla med uppgraderade innovationer som integrerad lutningssimulering, både uppåt och nedåt. Bromsning fram och bak gör det möjligt för åkaren att kontrollera sin hastighet precis som på en riktigt väg. KICKR BIKE: s egenutvecklade växelreglage kan enkelt konfigureras för att efterlikna sju olika växelkonfigurationer från Shimano, SRAM och Campagnolo. Dessutom kan användaren enkelt anpassa sina fram- och bakdrev för att identiskt matcha växlarna på sin utomhuscykel. Det finns till och med egenutvecklade algoritmer inbyggda i pedalerna som ger en äkta känsla av växlingen. De omfattande funktionerna suddar ut gränsen mellan inomhusverkligheten och utomhusupplevelsen.

Monteringen är en enkel process och integrerad i Wahoo-appen. Steg-för-steg-instruktioner, bilder och en videoguide tar användaren genom installationen som normalt tar mindre än tio minuter.
Precis som montering görs bike fit enkelt genom Wahoo-appen för optimal precision. I Wahoo-appen kan användaren ta ett foto av sin utomhuscykel, skriva in sina kroppsmått eller importera mätningar från professionella passningssystem, som t.ex. RETüL,  för att anpassa KICKR BIKE: s fem justeringspunkter som genererar en perfekt bike fit omedelbart, så tiden kan läggas på träning snarare än montering.

Fempunktsjusteringen innebär att KICKR BIKE kan spegla din utomhuscykels exakta geometri. En anpassad vevsats med fem inbyggda vevarmslängder ger perfekt trampmönster utan behov av adaptrar. Integrerat i växelreglagen finns även knappar för att justera ramens lutning eller integrera med tredjepartsappar, som ex Zwift.
– KICKR Bike representerar den högsta standarden för smart inomhuscykling och har flertalet funktioner, säger Wahoos produktchef, Jose Mendez och fortsätter;
– Vi tog lång tid på oss för att se till att produkten förblev enkel och intuitiv att installera och använda. Vi har lärt oss att det inte räcker att skapa en produkt med många fantastiska funktioner. Vi visste att KICKR BIKE behövde vara så enkel som möjligt att använda så att idrottare kan fokusera på träning och inte felsökning.

KICKR BIKE kommer finnas tillgängligt i Europa i början av 2020.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående artikel

Höstens tävlingsprogram för cykelcross

Nästa artikel

Lisa Nordén klar för VM i landsväg

Senaste i Prylar

Lamino blir en cykel

I augusti 2019 färdigställde studenterna Robert Germundsson och David Klasson sitt examensjobb