Rissveds i sensationell livesänd comeback

//

Hon blev ett av Sveriges största idrottsnamn med OS-guldet i Rio de Janeiro 2014. Men framgången blev också ett ok, och Jenny Rissveds, 24, hamnade i en depression och försvann från tävlingsbanorna. Nu gör guldhjälten en sensationell blixtcomeback i mountainbike-SM i Östersund – och du ser loppet på SolidSport med start klockan 13.00.
– En fullträff på alla sätt och vis, säger kommunikationschefen Mathias Lühr.

Bilderna är oförglömliga när en överlycklig Jenny Rissveds solokör över mållinjen i Rio de Janeiro och vinner ett OS-guld åt sig själv och hela Sverige. Spekulationer i ytterligare stora framgångar i framtiden tog snabbt fart, och strålkastarljuset kastades i alla sammanhang på den nya cykelstjärnan.
En uppmärksamhet som kostade på, och tyngden av OS-guldet, ett dödsfall inom familjen och konflikter inom cykelsporten blev till slut för mycket för Rissveds som hamnade i en djup depression och försvann från den stora scenen. Så sent som i februari i år beslutade hon sig för att ställa in tävlingssäsongen 2018, men gör nu alltså en sensationell comeback i SM i Östersund lördagen den 21 juli.

En tävling som sänds live i SolidSport.
– Det här är en comeback som jag tror hela Sverige har längtat efter. Med sin vinnarskalle och utstrålning blev Jenny ett namn som alla svenskar plötsligt kände till efter guldet i Rio, säger Mathias Lühr.
– Vägen som följde blev inte alls vad någon hoppats, allra minst Jenny själv, så därför känns det verkligen som en fullträff på alla sätt att hon nu står på startlinjen igen och vi får sända hennes comeback i SolidSport.

Du ser sändningen här https://solidsport.com/scf med start klockan 13.00.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående artikel

Sigr nominerade till Eurobike Design Award

Nästa artikel

Emil Lindgren och Jenny Rissveds svenska mästare XCO 2018

Senaste i MTB