Nyfiken på cykelgymnasium?

– här är höstens Öppet hus på NIU- och RIG cykel

//

Är du ung, cyklist och vill satsa på studier, samtidigt som du utvecklas inom din idrott?Då kanske ett cykelgymnasium kan vara något för dig!Svenska Cykelförbundet (SCF) samarbetar med flera gymnasieskolor runt om i Sverige som erbjuder Nationell Idrottsutbildning med inriktning cykel (NIU Cykel).Skolorna som har intagning till hösten 2020 ligger i Skara, Falun, Jönköping, Torsby och Huddinge, och under hösten arrangerar skolorna öppet hus så att du som är intresserad kan besöka dem och få information om hur det är att studera där. Du får träffa tränarna, andra cyklister och få en känsla för skolan och verksamheten.

På NIU går eleverna ett vanligt gymnasieprogram men läser utöver det, ämnet specialidrott. Syftet med NIU är att det ska finnas en utbildning att luta sig tillbaka på då en elitidrottare väljer att sluta.

Öppet Hus – hösten 2019

  • Hagströmska gymnasiet i Falun (NIU). Öppet hus med anslutande tvådagarsläger, 25-26 oktober. 
  • Sandagymnasiet i Jönköping (NIU). Öppet hus den 13 november 2019 kl. 11.00-19.30 (anmälan krävs för den som vill vara med hela dagen) Efter 17.30 behövs ingen anmälan.
  • Katedralskolan i Skara (RIG). Öppet Hus 14-15 november kl. 17.30-20.30 med anslutande läger till lördag em. Mer info och anmälningsuppgifter hittar du här samt på hemsidan www.skara.se/cykel2019
  • Stjerneskolan, Torsby (NIU) Öppet hus 9 november kl. 10-14. (mer info kommer)
  • Sjödahlsgymnasiet, Huddinge (NIU) För Öppet hus följ länken (mer info kommer

Läs mer om Gymnasieutbildningar med inriktning cykel 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående artikel

Fina prestationer trots regnkaos

Nästa artikel

Lamino blir en cykel

Senaste i Landsväg

Resultat v.27

Landsväg Tour of Estonia (HE/U23), Tallinn/Tartu, 23-25 maj (landslagsuppdrag) Emil Lindgren (CK Hymer)