/

Landsväg
Tour of Estonia
(HE/U23), Tallinn/Tartu, 23-25 maj (landslagsuppdrag)

Emil Lindgren (CK Hymer) tog en 4:e plats i touren och ungdomströjan för bästa U23:a. Isak Lundgren (Ryska Posten) fick den röda bergströjan. Läs mer här

1. Mikhel Räim, Israel Cycling Academy
  2. Matthias Brändle, Israel Cycling Academy
  3. Rudy Barbier, Israel Cycling Academy
  4. Emil Lindgren, Sverige (CK Hymer)

• Bergströjan till Isac Lundgren, Sverige (Ryska Posten)
    • Ungdomströjan till Emil Lindgren, Sverige (CK Hymer)

Paracykel
Invacare SMACK Road Race, Arlanda, 26 maj
(landslagsuppdrag)

Den andra internationella paracykeltävlingen i Sverige avgjordes på Arlanda Test Track den 26 maj. Det dåliga vädret till trots tog de svenska cyklisterna och inresta deltagare från Finland, Danmark, Norge, Island och Estland många UCI-poäng med sig hem efter starka insatser.  Till resultatlista

BMX
Europacup, deltävling 7 & 8, Sarrians Frankrike, 25-26 maj (landslagsuppdrag)

I Frankrike visade den svenska landslagsåkaren, Filip Svanberg att han är på väg uppåt i en elitklass med mycket hård konkurrens. Första tävlingsdagen placerade Svanberg sig 55:a och i den åttonde deltävlingen på söndagen blev det en fin 24:e plats. Mer information här.

Trial
SWE cup Trial deltävling 1 & 2, Tranemo (nationell cuptävling), 25-26 maj

Tranemo bjöd på fina tävlingar på en bana med långa och tekniska sektioner. Joacim Nymann vann lördagens tävling i elitklassen med 0 prickar, och Viktor Hedin tog söndagens seger och leder därmed cupen, eftersom Joacim Nymann inte startade på söndagen. Stafettpinnen för SWE Cup-arrangemanget lämnas nu över till Arvika Idrottssällskap, som kommer anordna sin allra första trialtävling den 8:e juni.