Husqvarna revival

//

50 år efter det att tillverkningen upphörde på hemmaplan har Husqvarna återupptagit sin cykelproduktion under det nya märket Husqvarna Bicycles.

Produktionen sker i samarbete med det tyska företaget Pesco, som står bakom varumärket och tillverkningen av e-mountainbiken Haibike. Tillverkningen kommer ske i Asien. Märket finns redan i mellaneuropa där försäljningen startat i Tyskland, Österrike och Schweiz. Lanseringen i Sverige sker senare i år eller 2019 och det planeras för 35 olika el-cykelmodeller.

Bra tajming då regeringen bestämt sig för att premiera de som cyklar – med motor. Från och med 1 februari kan man nämligen ansöka om att få bidrag när man ska köpa elcykel. En guldgruva för el-cykelsproducenter får man förmoda.

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående artikel

Fyrtal i UCI till Dalarna

Nästa artikel

Falu Stigcyklister

Senaste i MTB