Bike Nation – Sveriges nya cykelkedja

Bike Nation är Sveriges nya cykelkedja. Fast egentligen är de inte alls nya. Det är ett stort antal lokala cykelhandlare som gått ihop för att kunna erbjuda kunderna ännu bättre service, priser och utbud.
   – Oavsett vilken av Bike Nations butiker du väljer kan du vara säker på att mötas av kunnig personal, duktiga cykelmekaniker och inte minst massor av nya cyklar, berättar Gunnar Björling, ansvarig för SGN Sports nya cykelsatsning i Sverige.

SGN Group är en av landets ledande sporthandelsaktörer och ägare till sportkedjorna Team Sportia, Sportringen och BikeNation. Under året har sportaktören, med ca 250 anslutna butiker, fortsatt att forma framgångsrika alternativ till centralt styrda sportkedjor.
   – Sportbranschen är i en tydlig förändringsfas och många söker framgång genom stark overheadstyrning. Våra affärsmodeller riktar sig till entreprenören som vill vara nära sina kunder och ha möjlighet att anpassa sitt sortiment därefter. Vi är superstolta över att ha över 100 butiker med oss i Bike Nation redan från start, fortsätter Gunnar.
   Som medlem i gruppen väljer man själv om man vill använda sig av Bike Nations butikskoncept eller om man hellre önskar profilera sitt eget varumärke.
   – Vi har fått mycket positiv feedback, både från nuvarande medlemmar, butiker som är nyfikna på att gå med och från våra leverantörer. I dagsläget har vi ett par butiker som redan är i färd med att omprofilera till Bike Nations koncept och ytterligare ett antal som ligger i startgroparna.

Välutrustade verkstäder

För att bli en del av Bike Nation krävs att butiken erbjuder förstklassig kvalitet på service och reparationer. I Bike Nations butiker hittar du alltid en välutrustad verkstad bemannad med kompetent personal redo att genomföra service och reparationer på din cykel.
   – En bra verkstad är ett krav för att få hissa Bike Nation-flaggan.Våra butiker gillar inte bara att mecka med cykel, personalen är specifikt tränad för att utföra reparationer och genomföra service. Hos oss får du hjälp av riktiga proffs, avslutar Gunnar.


_________________________
Sportringen
 är en lokal sportkedja med cirka 150 butiker i Sverige. Precis som Team Sportia består Sportringen av fria handlare, vilket betyder att varje butik har sitt egna utvalda och unika produktsortiment.

Team Sportia är en av Sveriges ledande sportkedjor som fokuserar på utomhusträning såsom cykel, löpning, aktiv fritid och träning. Den första franchisebutiken öppnades 1989 och idag drivs ca 80 butiker av engagerade handlare runt om i landet.

Bike Nation är Sveriges nya cykelkedja som består av ett stort antal cykelhandlare som gått ihop för att kunna erbjuda ännu bättre service, priser och utbud. På Bike Nation möts man av kunnig personal, duktiga cykelmekaniker och inte minst massor av nya cyklar.

Totalt inom SGN Sport, Sverige finns ca 250 butiker spridda över hela landet.
Huvudkontoret för kedjorna ligger i Mölndal och företagen ägs alla av SGN Group OY.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående artikel

Steadyrack – innovativa cykelhållare för bättre förvaring

Nästa artikel

Tröjor av återvunna fiskenät

Senaste i Nyheter

Spektakulärt i Kina

Den här veckan inleds VM i cykeltrial i fjortonmiljonersstaden Chengdu, i sydvästra Kina.  Sverige representeras