Öppnar Elcykelfabrik i Gdansk

//

ProNordic startade för sex år sedan att producera elcyklar i Kunshan strax utanför Shanghai. Dessa elcyklar såldes till återförsäljare i hela Norden. Idag exporterar företaget även elcyklar från Kunshan-fabriken till andra marknader som t ex Australien, Storbritannien och USA.

”Det har varit viktigt att vara nära leverantörerna i Kina för att skapa bra relationer, bygga kvalitetsprodukter och bidra till en innovativ produktutveckling. Med vår nya fabrik kommer vi att kunna erbjuda kortare ledtider och starkare kundservice inom Europa, säger en av ProNordics ägare och grundare Martin Walleräng.

– Vår kärnverksamhet bygger på att kontrollera hela tillverkningsprocessen. Tack vare ökad försäljning så beslutade vi att öka vår produktionskapacitet. Den pågående undersökningen om prisdumpning av elcyklar blir problematisk för alla företag som producerar i Kina och exporterar till Europeiska unionen.

Snabbt beslut om produktion i Europa

– Vi var tvungna att fatta ett snabbt beslut, i mitten av säsongen, gällande vart i Europa vi skulle expandera, vilket aldrig är lätt, förklarar ProNordics koncernchef Mårten Nydahl.
– Med vår helt nya fabrik kan vi fortsätta leverera eldrivna mobila lösningar med hög kvalitet för vår växande kundbas. Den globala cykelindustrin skiljer sig en del i de olika länderna och med våra två fabriker kan vi erbjuda en effektiv tillverkning specialiserad för de lokala marknadsförhållandena.

De två anläggningarna drivs självständigt inom ProNordic-koncernen som också omfattar EcoRide, ett av Nordens ledande elcykelmärken och Walleräng Modular, ett premium-elcykelmärke. Tack vare den nordiska designen, det smarta och lätta modulära systemet, säljs Walleräng Modular i dagsläget över hela världen.

– Vi integrerar nu alla våra aktiviteter i ett företag, ProNordic Group, och är redo att ta nästa steg för vidare expansion, säger Mårten Nydahl.

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående artikel

Emil Lindgren och Jenny Rissveds svenska mästare XCO 2018

Nästa artikel

Här är VM-truppen i mountainbike

Senaste i Leisure

Lamino blir en cykel

I augusti 2019 färdigställde studenterna Robert Germundsson och David Klasson sitt examensjobb